Strategisch communicatieadvies

Uw organisatie, programma of project heeft een missie en bijbehorende ambities en doelstellingen. Het realiseren daarvan vereist voortdurend beslissingen in veelal complexe vraagstukken. Strategisch communicatieadvies biedt duidelijkheid, zodat de communicatie effectief bijdraagt aan het realiseren van doelstellingen en het oplossen van vraagstukken. Hoe pakt u dat aan?

Het snijvlak van organisatie en communicatie

Strategisch communicatieadvies vereist een specialist die het krachtenveld in en rond uw organisatie snel doorziet. Iemand die gevolgen van keuzes voor de positie van uw organisatie overziet en vooral voorziet. Die beleid initieert of toetst met het oog op zaken als het vertrouwen van in- en externe stakeholders van uw organisatie. Kortom: iemand die zich beweegt op het snijvlak van organisatie en communicatie.

U komt er verder mee

Ik formuleer een heldere communicatievisie en stel de communicatiestrategie op. U weet snel wat, hoe, met wie, waar en wanneer we gaan communiceren en hoe dat bijdraagt aan het halen van de doelstellingen. En, niet onbelangrijk, wat dat kost aan tijd en geld. Natuurlijk adviseer ik ook over de uitvoering, zodat uw organisatie de meerwaarde daadwerkelijk verzilvert. Ik geef inzicht, denk mee en coach. Het resultaat: een route voor uw communicatieteam en goede interactie met uw doelgroepen. Zodat communicatie uw organisatie echt verder helpt.

Hugo Hillenaar, Directeur Strafrechtketen, ministerie van JenV

“Ilse is een communicatiestrateeg pur sang! Professioneel, veelzijdig, pro-actief, zorgvuldig en heel deskundig. Een stevige persoonlijkheid met een grote sensitiviteit waardoor zij al snel een steunpilaar en vertrouwenspersoon voor mij en veel teamgenoten werd. Een vakvrouw!”