Crisiscommunicatieadvies voor diverse organisaties

Ik heb de besturen van diverse organisaties geadviseerd bij (dreigende) crises. Zoals een scholengemeenschap waar een zedenzaak speelde. Een basisschool waar een ruzie met een ouder geëscaleerd was. Een politieke partij die de samenwerking met een van haar raadsleden ging beëindigen. En een maatschappelijke beweging waar een oud conflict weer publiekelijk opgerakeld dreigde te worden.

Ook hielp ik diverse organisaties bij de voorbereiding op mogelijke crises in de toekomst. Bijvoorbeeld door het opstellen van een crisiscommunicatieplan of door training en oefening. Dit deed ik onder andere bij een ROC, een hogeschool, een vrachtwagenfabrikant, een waterbedrijf, een organisator van grote dance-evenementen en een ziekenhuis. 

Tussen 2018 en 2020 was ik gastdocent crisiscommunicatie bij Van der Hilst, beroepsopleider van communicatieprofessionals. Ik verzorgde meerdere keren de dag crisiscommunicatie in de opleiding Senior Communicatieprofessional C (BNP4). Ook gaf ik een aantal opleidingen/trainingen die in-company bij organisaties zijn gegeven.