Interim-management

Heeft u tijdelijk een hoofd communicatie nodig, bijvoorbeeld vanwege vertrek, ziekte of zwangerschapsverlof? Of is de capaciteit wel op orde, maar vraagt u zich af hoe u de communicatie in uw organisatie kunt verbeteren? Wilt u communicatieadvies bij een belangrijk project? Ik kan uw afdeling én uw project helpen.

Continuïteit en verbetering

Als interim-hoofd communicatie leid ik tijdelijk uw communicatieafdeling: van strategie tot dagelijkse werkzaamheden, van het begeleiden van de medewerkers tot de financiën. En passant kijk ik of ik verbeteringen kan doorvoeren of kennis kan delen.

Weer op de rit

Het kan zijn dat de communicatie van uw organisatie in zwaar weer verkeert. Uw communicatieafdeling heeft bijvoorbeeld een wankele positie in de organisatie, het communicatieteam loopt niet lekker, de kwaliteit van het werk sluit niet aan bij de verwachtingen, er speelt een reorganisatie… Met een professionaliseringsslag help ik uw communicatieafdeling weer op de rit: ik analyseer, positioneer, verbeter, richt in en coach. Zodat u met uw communicatieafdeling weer meters kunt maken.

Uw projectdoelstellingen halen

U heeft een belangrijk project en bent op zoek naar advies en ondersteuning bij de communicatie? In overleg met u maak ik de communicatiestrategie. U weet snel wat, hoe, met wie, waar en wanneer we communiceren en hoe dat bijdraagt aan het halen van de projectdoelstellingen. En, niet onbelangrijk, wat dat kost aan tijd en geld. Als u wilt zorg ik ook voor de uitvoering van de strategie, samen met de vaste communicatiemedewerkers of geheel zelfstandig.

Ilse Beckers, Hoofd Communicatie & Marketing, omroep VARA

“Als interim Coördinator Communicatie heeft Ilse zich de omgeving snel eigen gemaakt. Ze had goed zicht op het politieke umfeld waar ze binnen de VARA mee te maken kreeg. Ilse houdt het overzicht over alle zaken en weet goed de middenweg te vinden tussen werkzaamheden en leiding geven aan haar medewerkers.”